Viime viikon sivut

Viime viikolla skräppäsin taas useamman sivun… Tässä muutama (joista osa on kyllä valmistunut jo aiemmin), osaa ei vielä voi julkaista.

Hyvä vitsi poija

Tracy Martin Designs: Give It A TriSoho ArtistMessy Foam Stamped Alpha 2; fonts: DJB SmartypantsBarcode

Hmph pfyf siyysh!

Litabells Designs & Zoe Pearn: Pretty Little Thing; fonts: Powderfinger TypeCrash Numbering

Pysy aina pikkuveljenä

Nerdy Scrappers Studio: Summer Breeze SolidsSummer Breeze PapersSummer Breeze Elements; fonts: NKOTB Feversign-handwritingDJB Gimme Spacearsenale white

Nykyisin kun skräppään vähintään kolme sivua viikossa (usein enemmänkin) en enää käytä yhteen sivuun aikaa kovinkaan paljon. Toisaalta joskus kun sivu on valmistunut ja lataan sen esim. Flickriin, huomaankin siinä vielä jotain korjattavaa ja näin sivuun kuluu enemmän aikaa, mutta pääsääntöisesti teen sivut hyvin nopeasti (yhden illan aikana, pienissä erissä kerrallaan). Ct-juttujen vuoksi skräppäys lähtee useimmiten liikkeelle tarvikkeista joita on ”pakko” käyttää, sitten valitsen kuvat ja samalla mietin otsikon (ja sen myötä tarinoinnin), mutta jos skräppään ”huvikseni” (koska ct-työtkin ovat oikeasti huvia!) lähden yleensä liikkeelle tarinasta. Usein mietin myös tasapuolisuutta, esim. että kummastakin pojasta olisi suunnilleen saman verran sivuja, vaikkakin nykyisin skräppään paljon myös itsestäni ja omista ajatuksistani.

Aiemmin skräppäsin lähes aina tekemällä itse ensin templaatin ja varsinaisen sivun rakensin sitten templaatin avulla. Nykyisin räiskin vain tavaraa sivulle ilman sen kummempaa suunnitelmaa ja katson mitä syntyy. Tämä on nopeuttanut prosessia huomattavasti ja jotenkin sivut ovat vähemmän kaavoihin kangistuneita. Eräs toinen sivujen tekemistä nopeuttanut seikka on ”kittiskräppäys” – aiemmin sekoitin eri valmistajien tarvikkeita, nykyisin kun teen ct-töitä käytän vain saman suunnittelijan materiaaleja ja usein vielä pelkästään yhtä kittiä – helpottaa ja nopeuttaa!

Kun sivu on valmis, lataan sen aina heti sekä Flickriin (varmuuskopioksi)  että Persnickety Printsiin. Kun on aika tilata printit sivuista, ei tarvitse enää alkaa erikseen ladata jokaista sivua (usean sivun lataaminen vie hirveästi aikaa) vaan voi vain valita haluamansa sivut suoraan ja tehdä tilauksen. Flickriin lataan sivut yleensä siten, että ne näkyvät vain minulle – sitten kun sivun saa julkaista, muutan asetukset ja lisään sen ryhmiin (muistutus: Digiskräppääjien Flickr-ryhmä löytyy täältä, lisää jäseniä kaivataan…).

Tällaisia mietteitä tällä kertaa. Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille, itsellä menee alkuviikko melkolailla työn merkeissä. Skräpätkää ja nauttikaa siitä :)

 

 

 

One thought on “Viime viikon sivut