Välineet ja tarvikkeet: Top 5

Minusta on mukava lukea toisten blogeista heidän askartelu- tai skräppäystarvikkeidensa top-listoja, joten ajattelin tehdä itsekin sellaisen mutta tietysti digitarvikkeista ja -välineistä. Useimmat suosikeistani on olleet suosikkeja jo kauan (jopa vuosia) ja olen maininnut näistä ennenkin, joten mitään kovin mullistavaa ei tällä listalla ole.

Tietysti olennaisinta sivussa on paperit ja koristeet, mutta niissä ei ole suosikkia jota käyttäisin kerta toisensa jälkeen uudestaan ja uudestaan. Sen sijaan valitsin listalle yleisluontoisempia tarvikkeita, joita käytän todella usein.

 

1. Varjot

onelittlebird-shadowlikeme-PU-preview600

Mielestäni varjot ovat digiskräppäyksessä a ja o. Vaikka sivu olisi kuinka kaunis tahansa, asettelu kohdillaan ja kaikki muutenkin mallillaan, puuttuvat/epärealistiset varjot pilaavat lopputuloksen. Koska en ole mikään mestari varjojen säätämisessä alusta loppuun, käytän joka sivussani One Little Birdin Shadow Like Me -varjoja. Usein säädän varjoja jonkin verran (esim. maalille, gessolle, teipeille) mutta 100% varjoistani lähtee OLB:n varjoista liikkeelle.

 

2. Crash Numbering -fontti

Crash-Numbering-Specimen2

 

 

 

 

 

 

Nykyisin 95% leiskoistani on päivätty tällä fontilla. Minusta on mukava käyttää fonttia leimasimen tapaan ikään kuin olisin kerran kastanut leimasimen musteeseen ja sen jälkeen leimannut useamman kerran niin että muste pikkuhiljaa kuluu ja häipyy kokonaan pois. Käytän tätä efektiä sivuissani todella usein.

 

3. Maaliroiskeet

Splatter Brushes No1

Viimeistelen sivut mielellään joko maaliroiskeilla, kynäriipusteluilla tai misteillä. Ehkä kaikista yleisimmin käyttämäni maaliroiskeet ovat Pink Reptile Designsin Splatter Brushes no. 1– setti. Ainakaan vielä en ole noihin roiskeisiin kyllästynyt. (Ja vaikka käyttää samoja roiskeita kerta toisensa jälkeen, en koskaan ole katsonut omia sivujani ja ajatellut, että ”voi ei, taas tuo sama roiske tuossa”.)

 

4. Stroke

Tykkään lisätä kuviin valkoiset reunukset, jotenkin reunus tuo kuvan paremmin esille ja muutenkin vain pidän siitä lookista. Strokea voi käyttää myös esim. ”tarrojen” tekemiseen. Tutoriaaleja stroken tekemiseen on paljon, löydät sellaisen esim. täältä.

 

5. Tallennusaction

WZ_SaveItCombo_600-2

Tallennan kaikki sivuni Studio Wendyn Save It Combo -actionilla. Action tallentaa sivun psd-muodossa ja lisäksi täysikokoisen ja galleriakokoisen jpg-version sivusta. Samalla kun action tallentaa se myös terävöittää sivua hiukan ja parantaa sen värejä, olen ollut todella tyytyväinen tähän actioniin (toimii myös PSE 11:llä).

 

Tässä oli minun top -listani, millainen on sinun listasi?

3 thoughts on “Välineet ja tarvikkeet: Top 5

  1. Kiitos kullanarvoisista vinkeistä, kaikki ovat erinomaisen hyödyllisiä näin aloittelevalle digiskräppääjälle! Yhtään digileiskaa en ole vielä tehnyt, mutta itseni tuntien olen jo koukussa… Olen nimittäin ostanut tänään itselleni kunnollisen koneen ja aion hankkia siihen mahdollisimman pian myös Photoshopin, mutta odottavan aika on niin kovin pitkä.

    1. Kiitos itsellesi kommentista ja kiva, että sait postauksesta vinkkejä hankintoihin :) Ainakin noita varjoja voin todella lämpimästi suositella, mielestäni tosi kätevät ja antavat (printattunakin) hyvän lopputuloksen!