Paperilla-lehti

Kuten tarkkasilmäisimimmät ovat huomanneetkin, sivupalkkiini on jo jokin aikaa sitten ilmestynyt kuva joka kertoo minun olevan mukana Paperilla-lehden toimituksessa :) Paperilla on suomen ensimmäinen skräppäykseen, kortteihin ja muuhun paperiaskarteluun erikoistunut verkkolehti. Paperilla-lehden ensimmäinen numero ilmestyy marraskuussa, mutta jo nyt voit lukea lehden blogia tai tykätä lehden FB-sivusta.

Olen todella otettu, että minua pyydettiin mukaan lehden toimitukseen edustamaan suomalaista digiskräppäystä :) Yritän parhaani mukaan kertoa perustietoa digeilystä ja lisätä digiskräppäyksen tunnettavuutta niin, että joku joka ei ehkä ole edes kuullut digiskräppäyksestä aiemmin tai ei ole ollut siitä kiinnostunut saisi kipinän ja innostuisi kokeilemaan.

Moni perinteisen skräppäyksen harrastaja ajattelee, ettei digiskräppäys ole ”oikeaa” skräppäystä ja juuri tuon käsityksen haluaisin muuttaa. Vaikka menetelmä on eri, pyrin skräppäykselläni tallentamaan perheemme arkea yhdistämällä valokuvia, tarinoita ja kauniita tarvikkeita – sitähän skräppäys on.

Tänään voit lukea Paperilla-lehden blogista minun esittelyni. Ja tässä vielä leiska, jonka tein tuota esittelyä varten:

10 randomia faktaa minustaTarvikkeet Pink Reptile Designs: Chatterbox PapersChatterbox ElementsEasy PeasyI Kissed A Frog ElementsMusingsBrush Bonanza; Kim Jensen Designs: Scuffed Blue Alpha; fonts: Arsenale WhitePowderfinger Type

Sivun lähtökohtana oli tietysti tehdä sivu itsestäni, mutta halusin myös tehdä tuollaisen kapeista suikaleista koostuvan taustan. Jotenkin koristelu lähti taas lapasesta, aloin sirottelemaan nappeja ja muuta sälää sinne tänne ja kohta sivu olikin jo tupaten täynnä. Ei voi mitään, joskus sivu lähtee haluamaansa suuntaan ja ei auta kuin seurata :)

Palatakseni Paperillaan, haluaisin mahdollisimman monen kokeilevan digiä, alkuun pääsee helposti lataamalla Photoshop Elements 11:n 30 päivän kokeiluversion ja ilmaisia tarvikkeitaHanna on tehnyt mainioita videoita digiskräppäyksen alkeista (osa1osa2osa2b) ja minultakin löytyy pari digiskräppäysvideota (osa1osa2). Meillä suomalaisilla on myös Facebookissa oma pieni digiskräppääjien ryhmä, johon olet tervetullut liittymään!

Jos innostuit digiskräppäyksestä, vastaan mielelläni kysymyksiin. Toivottavasti pystyn myös Paperilla-lehdessä tarjoamaan jotain uutta digiskräppäyksen saralta!

 

 

2 thoughts on “Paperilla-lehti

  1. Jei! Minusta digeily on skräppäystä siinä missä muutkin – itselle siinä tökkii koneen vieressä istuminen 😀 Haluan saada tasaisin väliajoin sormet musteeseen, mutta ihailen digisivuja ja niissä olevaa taituruutta!

    1. Minua ei vaivaa tietokoneella oleminen (aika ilmiselvästi :)), itse aloin alunperin kokeilla digiä, kun en halunnut olla eristyksessä muusta perheestä askarteluhuoneessa… Mutta siis pointti oli juuri se, että kaikki tekee sitä mikä itselle parhaiten sopii ja kunnioitetaan ja arvostetaan toisten näkökantoja :)