omuli

Kuka?

omuliOlen Elina, netissä vuodesta 2007 lähtien nimellä omuli. Olen kahden teini-ikäisen pojan äiti ja yhden miehen vaimo. Työskentelen sairaanhoitajana ja vapaa-ajalla olen melkoinen sohvaperuna – skräppään, surffaan netissä, luen ja katson tv:tä – aina silloin, kun en ole mukana poikien harrastuksissa tai tee kotitöitä :)

Skräppäyshistoria?
Kuulin skräppäyksestä ensimmäistä kertaa amerikkalaiselta ystävältäni 2001, mutta en heti innostunut aiheesta. Lopulta kiinnostus heräsi kuin varkain ja 2005 aloin etsiä netistä lisää tietoa. Aluksi kiinnostuin digiskräppäyksestä, joka oli tuolloin aivan uutta. Latailin ilmaisia tarvikkeita innolla ja ensimmäisen digisivuni tein 2006. Sitten digiskräppäykseen tulikin pidempi tauko kun innostuin paperiskräppäyksestä. Perustin oman blogini Sivuja elämästä huhtikuussa 2007 ja siellä esittelin lähinnä paperiskräppäystöitäni. Digin pariin palasin 2010, tällä kertaa innostuksen herätti Paperclipping Digi Show. Pikkuhiljaa digiskräppäys alkoi tuntua minulle sopivammalta tavalta toteuttaa itseäni kuin perinteinen skräppäys ja nykyisin skräppään pelkästään diginä.
Mistä skräppään?
Skräppäysaiheeni ovat arkisia. Alusta asti olen halunnut tallentaa arjen pieniä hetkiä mieluummin kuin juhlia tai muita merkkitapauksia. Pyrin kertomaan sivuillani perheemme tarinaa, vaikkakin minun näkökulmastani. Koska lapseni ovat jo teini-ikäisiä eivätkä enää useinkaan halua tulla kuvatuiksi, skräppään nykyisin myös enemmän itsestäni ja omista fiiliksistäni.
Skräppäystyyli?
Edustan siinä mielessä perinteistä koulukuntaa, että sivuissani on aina kolme peruselementtiä: valokuv(i)a, tarina ja otsikko.  Skräppäys on minun keinoni olla luova, rakastan sommittelua ja kauniita tarvikkeita. Digiskräppäyksessä minua viehättää sen helppous – skräppääminen on siistiä, mutkatonta ja nopeaa. Lisäksi kokeilen mielelläni erilaisia tekniikoita ja usein innostun tutoriaaleista joita netissä tulee vastaan. Tyylini vaihtelee mielialan mukaan siistin lineaarisesta art journal-tyyppiseen irrotteluun. Myös uudet digitarvikkeet sanelevat aika paljon millaisia sivuja skräppään – innostun ostamaan uusia tuotteita ja sitten niitä on käytettävä.
Skräppäysvälineet?
– iPhone 4S:n kamera (99% kuvista otan nykyisin puhelimella)
– MacBook Pro 13″ läppäri
– Photoshop Elements 11
 

My name is Elina (omuli). I’m Finnish mom of two teen boys and wife to a wonderful husband. I woe full time as RN and on my free time I love to scrap, read, watch tv… I’m quite a couch potato :)

I’ve been scrapbooking since 2007, first traditionally and since 2010 more and more digitally. At this point I’m fully digital. I mostly scrap about my family and our everyday life. My scrapbook layouts always have a photo (or several photos), journaling and a title. I love to try different techniques and learn new things. My style depends on my mood – sometimes it’s clean and linear, the other time it’s more art journaling with mixed media.