Kohti uutta askarteluvuotta

Joulu oli ja meni ja seuraavaksi katseet kääntyvät uuteen vuoteen. Vuoden vaihtuminen on tavallaan kuin kirjasta käännettäisiin uusi, puhdas sivu. Vaikka sinänsä mikään ei muutu, tuntuu uuden vuoden alku sopivalta hetkeltä aloittaa puhtaalta pöydältä. Uuden vuoden alkaessa tehdään lupauksia ja asetetaan tavoitteita tulevaisuudelle.

Tavoitteellisuus ei ehkä ole asia, mikä ensimmäisenä on mielessä askarteluharrastuksen suhteen. Itselleni kuitenkin joidenkin raamien asettaminen auttaa myös harrastamisessa. Niin kauan kuin tavoite motivoi tekemään, se on hyvä juttu. Siinä vaiheessa kun tavoitteiden saavuttamisesta tulee pakko, on aika hellittää.

On ollut vuosia, jolloin olen asettanut tavoitteeksi esimerkiksi skräpätä sivun viikossa. Aluksi tavoite tuntui mukavalta ja motivoi skräppäämään, mutta pikkuhiljaa tavoitteesta tulikin pakko. Pakko ja harrastus eivät ole sanoja jotka sopivat samaan lauseeseen! On myös ollut vuosia jolloin en ole asettanut mitään tavoitteita ja tuloksena on ollut alle kymmenen valmista sivua vuodessa… Olemme kaikki erilaisia ja minulle deadlinet ja aikataulutus auttaa rytmin ylläpitämisessä.

Viime tammikuussa asetin itselleni skräppäyksen suhteen tiettyjä tavoitteita. Tavoitteet eivät liittyneet niinkään skräpättävien sivujen määrään kuin siihen, että skräppäisin säännöllisesti ja antaisin aikaa itselleni ja omalle harrastukselleni. Nyt vuoden ollessa lähes lopussa voin sanoa, että pääsin tavoitteeseeni, olen skräpännyt tänä vuonna enemmän kuin koskaan aiemmin. Tavoitteeseen pääsemisessä on auttanut kaksi asiaa: Ensimmäiseksi päätin, että olen pelkästään digiskräppääjä – paineet paperien kanssa leikkimisestä katosivat ja skräppäys alkoi taas tuntua hauskalta, minun omalta jutultani. Toiseksi päätin rohkaistua ja avautua uusille haasteille – liityin mukaan useaan creative teamiin ja tietysti myös Paperillan toimitukseen :) Hetkeäkään en ole katunut.

Kuluneesta skräppäysvuodesta on muistona tämä sivu. Sivu on kirkkaan värinen ja tunnelmaltaan iloinen ja kiteyttää kuluneen vuoden huippuhetken skräppäyksen saralta :) Sivu edustaa tyyliä, jolla mieluiten nykyisin skräppään – hieman sotkuista, epätäydellistä, kuitenkin tekniikoiltaan helppoa ja nopeaa. Myös oman tyylin ja työskentylytavan, tietyn flown löytyminen on ollut eräs tämän vuoden antoisimmista asioista.

Mustaa valkoisellaTarvikkeet  Pink Reptile Designs: School’s Cool, Jot It Down (FB Freebie, ei enää ladattavissa), Pink Reptile Designs & Studio 68: Handmade With Love, fontit: American Typewriter, Sunshine In my Soul, Crash Numbering

Tein digisivun myös tavoitteistani ensi vuodelle. Kulunut vuosi on antanut niin paljon, että en ensi vuodelle osaa paljoa enempää toivoakaan. Tärkeimpänä tavoitteena pidän kuitenkin sitä, että tekemisessä säilyy hauskuus ja että haluan jatkossakin skräpätä ja tallentaa perheemme muistoja. Kaikki muu mitä tulee on ekstraa :)

Tavoitteeni 2014

Tarvikkeet Little Butterfly Wings: Don’t Stop Believing Elements + PapersOut With The Old, In With The New, Pink Reptile Designs: Splatter Brushes No.2; fontit: Bohemian Typewriter, Thirsty Script

Vuoden vaihtuessa minulla on ilo jatkaa edelleen kahden digisuunnittelijan tiimissä sekä Paperillan toimituksessa. Tammikuun puolivälin jälkeen aloitan myös uuden työn, joka omalta osaltaan varmasti jossain määrin vähentää harrastukseen käytettävää aikaa. Uusi työ tulee tarjoamaan uusia haasteita ja opeteltavia asioita ja riippuen siitä miten uusi työ lähtee sujumaan katson tiimien jatkot – se, että lisäänkö vai karsinko, on vielä avoinna :) (Ja uudesta työstä huolimatta päätin ottaa The Lilypadin Month of Challenges -haasteen vastaan: sivu päivässä kuukauden ajan… huh!)

Kannustan kaikkia miettimään, mitä harrastukseltaan haluaa ja rohkeasti tavoittelemaan unelmiaan. Kirjaa tavoitteesi ylös, vaikka blogipostaukseen tai skräppisivuun – vuoden kuluttua on mukava palata katsomaan mistä on haaveillut, mikä on toteutunut ja mihin vielä haluaa pyrkiä. Harrastamisen ei kuitenkaan tarvitse olla ryppyotsaista suorittamista, vaan itselleen pitää muistaa olla armollinen. Mikäli tavoitteisiin ei pääse tänä vuonna, voi aina yrittää uudelleen seuraavana :)

Oikein mukavia vuoden viimeisiä päiviä ja askarteluntäyteistä Uutta Vuotta 2014!

 

One thought on “Kohti uutta askarteluvuotta