Inspiraatio: Top 5

Tänä vuonna olen skräpännyt enemmän kuin koskaan aiemmin. Olen tehnyt jo lähes kaksisataa sivua ja vuotta on vielä jäljellä… Kaikki sivut eivät ole minulle merkityksellisiä, mutta nautin skräppäämisestä myös pelkästään prosessina. Nyt ajattelin listata ne minulle inspiroivimmat asiat, jotka yleensä saavat aloittamaan uuden sivun.

1. Creative team ja deadline

Kuuluminen useampaan creative teamiin on antanut aikamoisen boostin tuotteliaisuudelle. Kun on deadline (usein jo tarvikkeiden saamisesta seuraava päivänä) on ”pakko” skräpätä ja saada valmista aikaiseksi nopeasti. Toisinaan paineita on jopa liikaa ja olenkin miettinyt joistakin tiimeistä luopumista, koska aina deadline ei ole pelkästään inspiroiva asia…

2. Kiva/onnistunut valokuva

Kun onnistun saamaan kivan kuvan (ei välttämättä teknisesti onnistuneen vaan sellaisen, joka vangitsee jonkin tarinan) en suorastaan voi olla skräppäämättä vaan sormet syyhyävät päästä rakentamaan sivua kuvan/tarinan ympärille.

3. Uudet tarvikkeet

Ei ole salaisuus, että ostan digitarvikkeet nykyisin lähes pelkästään The Lilypadistä (koska  siellä on useita lempisuunnittelijoitani ja mukava yhteisö jonka vuoksi lataan valmiit sivuni mieluiten The Lilypadin galleriaan). Yleensä katson galleriasta uusimpia sivuja, löydän jonkin katseen vangitsevan layoutin, katson tarvikeluettelon ja käyn ostamassa ko. kitin (tai muun tarvikkeen). Ja uudet tarvikkeet suorastaan huutavat päästä skräpätyiksi! —Huom! Tämä EI ole maksettu mainos, TLP vain on minun ”digikotini”.

4. Haasteet

Haasteet auttavat myös suuresti inspiroitumista. Kuten olen usein jo maininnut, pidän tosi paljon The Lilypadin haasteista. Kuukausittaisia haasteita on seitsemän ja sen lisäksi on usein joitain pienempiä haasteita. Kaikkein mieluisin haaste minulle on art journaling haaste. Mielelläni osallistuisin myös speed scrappeihin, mutta usein ne ovat keskellä viikkoa ja sellaiseen aikaan, että olen nukkumassa… Mutta ehkä vielä joskus? TLP:n lisäksi muita inspiroivia haastesivuja minulle ovat mm. Skräppihetket ja The Digi Dares.

5. The Digi Show

Digi Shown kuunteleminen on yleensä aina inspiroivaa! Kun digille omistautuneet ihmiset puhuvat itseäni kiinnostavista aiheista, mikä voisi olla sen parempaa? Itse asiassa kun mietin miksi alunperin siirryin digiin, oli Digi Show (silloin vielä Paperclipping Digi Show) eräs suuri innoittaja.

Ja vielä kerta kiellon päälle…

6 (BONUS): Printatut sivut

Vielä kerta kiellon päälle eli viimeisenä inspiraation lähteenä pidän valmiiden, printattujen sivujen plaraamista. On todella inspiroivaa nähdä, miten koneella tehty sivu herää printattuna eloon! Ja erityisen inspiroivaa on nähdä esim. oman perheen katselevan valmiita sivuja :)

Siinäpä minun listani. Tässä vielä sivu, jonka tein täysin kitin inspiroimana. Kyseessä on The Lilypadin FB hyppelystä ilmaiseksi ladattava jättikitti, joka syksyisine väreineen ja elementteineen pyysi päästä skräpätyksi juuri nyt! Valitsin kittiin sopivan valokuvan ja aloin leikkiä eri elementeillä. Kuvaan liittyy tarina jonka kirjoitin leiskaan… Tällä tavoin syntyy nykyisin valtaosa sivuistani: kitti/tarvikkeet -> niihin sopiva kuva -> kuvaan sopiva tarina.

PienoishautausmaaTarvikkeet The Lilypad FB Freebie Collab: Capturing Fall, Allison Pennington: Very Small Alpha, fontit: Type-Ra, Crash Numbering

Mistä sinä saat inspiraation?

One thought on “Inspiraatio: Top 5