Helteisen kesäviikon tuotoksia

Tällä viikolla julkaisen peräti viisi sivua, joista osa on tietysti valmistunut jo aiemmin. Ulkona vallitseva kesäinen sää inspiroi edelleen enemmän ulko- kuin sisähommiin, mutta kaikki nämä sivut ovat valmistuneet tosi nopeasti, joten ulkoilullekin on jäänyt aikaa.

Ensimmäinen kertoo tarinan miten esikoinen pienenä ilmoitti haluavansa ”puutarharuriksi”. Nyt hän saa tehdä mummulle puutarharurin hommia koko kesän :) Sivussa ei sinänsä ole mitään erikoista, käytin Tracy Martinin tarvikkeita ja etenkin uusia Gimmie, gimmie, gimmie -aineita (gessoa, kultaa ja tinaa). Kitiksi valikoitui jo vanhempi Storyteller sekä tuon valkoisen pilkkupaperin että erityisesti tuon keltaisen kukan vuoksi.

PuutarharuritTracy Martin Designs: Gimmie GessoGimmie GoldGimmie PewterStoryteller; fonts: DJB Holly Typed Too MuchGo 2 Old Western

Seuraava sivu on täysin eri tyyliä. Haluaisin oppia leikkaamaan valokuvista hahmoja irti (extracting) mutta mielestäni se on diginä tosi vaikeaa (paperilla helpompaa – tarttuu vain saksiin ja alkaa leikkaamaan :)), joten tässä harjoittelin sitä ja tein irti leikatusta pojan kuvasta ”tarran”. Tämä tekniikka kaipaa vielä tosi paljon harjoittelua.

Inhibiittori

Nerdy Scrappers Studio: Robotrix; fonts: DJB Noveau QuirkNKOTB Fever

Sitten Litabellsille tehdyt sivut. Näissä on tarkoituksena esitellä gessoja ja leimattuja kirjaimia ja kitit on sivuosassa. Ensimmäiseen valitsin neutraalin taustapaperin ja mustavalkoiset kuvat ihan sen vuoksi, että gesso tulisi paremmin esille.

Tietopankki

Litabells Designs: Got Gesso? Vol3Got Gesso? Vol4Stamped Alpha Vol2Dude; fonts: Bohemian TypewriterCrash Numbering

Innostuin gessoista ja leimatuista kirjaimista niin, että tein samaan syssyyn vielä toisenkin sivun (ja tarinointi leviällä Raahen murteella):

Jos mää oisin presidentti

Litabells Designs: Got Gesso? Vol3Got Gesso? Vol4Stamped Alpha Vol2AlphabitsMy Better Half; font: Bohemian Typewriter

Sitten vielä yksi sivu, ihan vain huvin vuoksi tehty eli ei mihinkään haasteeseen tai tiimiin liittyen. Paperipuolella olen jo kauan ihaillut Dear Lizzy Neopolitan-sarjan papereita, missä on purnukoitten kuvia (oikeasti en enää seuraa mitä paperipuolella tapahtuu eli olen aivan pihalla uutuuksista, tämäkin taitaa olla jo täysin menneen talven lumia)… Kun näin tämän Ju Kneippin paperin halusin vain skräpätä jotain ja tällainen superpikaisesta sivusta tuli. Nykyisin harvoin enää sekoittelen eri valmistajien tarvikkeita keskenään, joten siinäkin mielessä tätä sivua oli tosi kiva tehdä.

Kesäherkku No1

Juliana Kneipp: Jar Of Hearts, Tracy Martin: Gimmie Gesso, Jenn Barrette: Background Noise Vol 2, Pink Reptile Designs: Stunning Stitches No2, Studio 68: Messy Stamped On Alpha 4, Litabells Designs: Alphabits; fonts: Bohemian TypewriterCrash Numbering

Lopuksi vielä julkistan yhden salaisuuden: Minulla on ilo olla mukana uuden Paperilla-lehden toimituksessa omalla digi-palstalla! Lehti ilmestyy marraskuussa, mutta blogi on jo toiminnassa. Tällä viikolla Paperilla-blogissa pohditaan trendejä, mikä mahtaa olla in ja out..? Digipuolella ainakin gesso on kovassa nousussa, kuten yltä näkyy :)

 

2 thoughts on “Helteisen kesäviikon tuotoksia

  1. Vautsi kun oot ollut ahkera! :) Näistä leiskoista mun lemppari on ehdottomasti tuo rakenteluaiheinen, jossa on irti leikattu hahmo. Siinä on kivan pirteät värit ja tuo hahmorivi on tosi hauskoa idea. :)

  2. On toisaalta hyvä kun on tiety deadlinet joihin on saatava sivuja valmiiksi – tulee ainakin skräpättyä, ja mitä enemmän skräppää sen helpompaa ja nopeampaa se on, kumma kyllä…