Haastesivujen ensimmäinen erä

Kuten olen jo useaan otteeseen maininnut, olen täysin koukuttanut itseni The Lilypadin kuukausihaasteisiin, joita on yhteensä seitsemän joka kuukausi. Mitä useamman haasteen tekee, sen paremmat palkinnot, alennuskuponkeja ja pääpalkintona pääsy kuukaudeksi kaupan creative teamiin. Vaikka kuukausi on vasta aluillaan, olen tehnyt haasteista jo yli puolet (kuten sanoin: olen koukussa).

Ensimmäiseksi tein Product-haasteen, jossa piti käyttää vain yhtä kittiä. Valitsin iloisen värisen paperin mustavalkoisten kuvien taustaksi. Sivu on yksinkertainen, mutta ihan kiva (ja aiheena vanhempi poikani, joka alkaa olla ”hieman” kyllästynyt äidin skräppäysharrastukseen – poika ei siis todellakaan itke vaan on erittäin ärsyyntynyt. Ja ilkeä äiti vain jatkaa ja jatkaa…).

Nyt riittää

Tarvikkeet Pink Reptile Designs & River Rose: Scraparazzi, fontit: DJB Play Misty For Me, Crash Numbering, Bohemian Typewriter

Seuraava haaste oli käyttää elokuun BYOC-tarvikkeita vähintään kolmelta eri suunnittelijalta. Tässä sivussa tykkään väreistä ja romanttisesta tunnelmasta joka heijastaa vohvelikahvilan ilmapiiriä.

Vohvelikahvila

Tarvikkeet Valorie Wibbens: Cream And SugarSprinkles V16, Karah Fredricks: Shenanigans Elements, Pink Reptile Designs: One Of A Kind Elements; fontti: Bohemian Typewriter

Seuraava Random-haaste oli käyttää isoa kuvaa sivun taustalla. Valitsin sivuun nämä kuvat niiden värikkyyden vuoksi. (Yleensä, jos käytän sivun taustana isoa kuvaa olen käyttänyt mustavalkoista kuvaa ja pikkukuvia värillisinä tai toisin päin, tällä sivulla hain vähän vaihtelua siihen rutiiniin.)

Mörön syötti

Tarvikkeet Valorie Wibbens: Project CareArt Theory 101, Karah Fredricks: The Outer Limits Doodled Borders 4, Sahlin Studio: Sparkle Gel Alpha, fontit: DJB I Feel Happy, Crash Numbering

Viimeinen tällä erää valmistuneista haastesivuista on Template-haaste, jossa tietysti piti taas käyttää valmista templaattia. Kuten jo on tiedossa, en pidä templaattiskräppäyksestä, mutta aika mukavasti sain muokattua sivusta kuitenkin oman näköisen.

Lemmenlukko

Tarvikkeet Valorie Wibbens & Jenn Barrette: Sun Kissed  Valorie Wibbens: Art Theory 101, Amy Martin: August 2013 Template Challenge Freebie, fontit: Bohemian Typewriter, Crash Numbering

Kaikki nämä sivut ovat valmistuneet tosi nopeasti. Sivut ovat yksinkertaisia, ilman erikoisia kikkailuja, suunnilleen samalla kaavalla valmistettu eli sivupohjalle muutama paperi kerrostettuna, kuva(t), muutama koriste ja lopuksi otsikko + teksti. Lisäksi käytän nyt lähes aina samoja fontteja enkä uhraa kauheasti aikaa tarvikkeiden valitsemiselle vaan otan jonkin kitin (yleensä sellaisen, jota en ole vielä aiemmin käyttänyt) ja alan siitä latomaan tavaraa leiskaan. Tällä hetkellä skräppään enemmän omaksi terapiaksi (siksi, koska se on minusta hauskaa) kuin muistojen tallentamiseksi, siitä huolimatta yritän jokaiseen sivuun saada tarinointia, että sillä olisi enemmän arvoa myöhemmin.

Sivuja valmistuu niin tiuhaa tahtia, että olen myös alkanut miettiä mihin sivujeni kanssa kohta joudun. Printtaan sivut koossa 8×8 ja tällä hetkellä sivut ovat pahvilaatikossa, josta niitä kukaan ei katsele… :( Tarkoitus olisi tilata 8×8 albumi ja laittaa kuvat asiallisesti muovitaskuihin, mutta se ei ikävä kyllä ole vielä ollut prioriteeteissa kovin korkealla… Uskoisin, että digisivuja mahtuu albumiin aika reippaasti enemmän kuin paperisivuja, koska sivut ovat ihan litteitä. Joku joka on laittanut digisivut albumiin, millaista albumia suosittelisit?

6 thoughts on “Haastesivujen ensimmäinen erä

  1. Nämä on niin ihania, niinkuin sinun sivut yleensäkin. Näistä tulee niin hyvälle tuulelle. Mun suosikki on Mörön syötti. Samalla kun katson töitäsi, niin olen hieman kade, kun teidän pojat on mukana kuvauksissa yms. Meidän vanhempi ei halua, että kuvataan lainkaan ja nuorempikin hyvin vähän… höh!!! 😀

    1. Kiitos Jehkotar ihanasta kommentista! Kuten mun leiskoistani näkyy, ei ne meidänkään pojat kauhean innostuneita ole olemaan kuvattavina, tai vähintäänkin aina on joku pelleilyilme päällä. Olen päättänyt, että kuvaan sitten noita pelleilyitä tai käsi naamalla kuvia jos ei muuta saa kuvattua, kertoohan nekin jotain tästä hetkestä ja millaista arkemme nyt on :)

      1. Loistava asenne! Kuvat tosiaan kertoo tästä hetkestä ja ovat paljon kiinnostavampia kuin pönötysposeeraukset!

  2. Lehtipollo on muistaakseni teettänyt digileiskoja myös suoraan kirjaksi. Ehkä voisit kokeilla samaa? Luulisin, että tulisi ”litteämpi” kirja kuin leiskat muovitaskuihin pujottamalla – jos auttaa säilytyspulmaan :)

    1. Moikka xing, valokuvakirja olisi muuten hyvä ajatus, mutta en skräppää kronologisessa järjestyksessä ja kuitenkin haluan leiskojen olevan kronologisesti… Eli rengasalbumi olisi sen puolesta paras vaihtoehto, vaikkakin vie aika paljon tilaa jos niitä kertyy monta.