Digitrendit

Digiskräppäyksessä trendit tulevat ja menevät ehkä jopa vielä nopeammin kuin perinteisessä skräppäyksessä ja jotkut ilmiöt ovat pysyvämpiä kuin toiset.

Tällä hetkellä Project Life -tyyppinen tyyli skräpätä ”muovitaskuihin” (pocket scrapbooking) on erittäin suosittua.

Leikkaa & LiimaaTarvikkeet:  Traci Reed: Document Life SamplerZoe Pearn & Jenn Barrette: Fabulous Fall; fontit: DJB Boyfriend Jeans (ei enää saatavilla),  Veneer Three

Templaatteja, jotka koostuvat 3×4, 4×3, 4×6 tai 6×4 kuvista on tarjolla pilvin pimein, kuten myös erilaisia päällyskalvoja (overlay) joilla saadaan aikaan ”muovitaskuefekti”. Monella digiskräppäyskaupalla on oma osastonsa Project Life- tai Project 365-skräppäystuotteille, tässä muutama esimerkki: Sweet Shoppe DesignsThe LilypadScrap OrchardThe Digi ChickMemory Scraps.

Itse en ollut lainkaan kiinnostunut muovitaskuskräppäyksestä ennenkuin tein kokeeksi yllä olevan esimerkkisivun. Jotenkin tuohon jäi koukkuun, ehkä sen helppouden vuoksi! En missään nimessä suunnittele mitään koko vuoden PL-projekteja, mutta muovitaskusivu silloin tällöin voi olla ihan kivaa vaihtelua. Nämä sivut aion laittaa muiden ”tavallisten” disivujen joukkoon albumiin.

Toinen tällä hetkellä erittäin suosittu trendi on art journal-tyyppinen skräppäys joko valokuvilla tai ilman. Tässä tyylissä kerrostetaan papereita ja koristeita, leikitään blending modeilla ja kerrosten läpikuultavuudella. Art journal-sivuissa käytetään rohkeasti siveltimiä (brush) joilla roiskitaan, maalataan ja huiskitaan. Art journal-sivut ovat usein hyvin henkilökohtaisia eivätkä avaudu toisille samalla tavoin kuin itselle, usein näissä sivuissa tekoprosessi on jopa valmista sivua tärkeämpi (ainakin minulle).

Minä olen oman elämäni päähenkilö
Tarvikkeet:  Libby Pritchett & Traci Reed: Contagious JoyJenn Barrette: Resolutions LoveKarah Fredricks: Finishing Touches 1Karah Fredricks: Finishing Touches 3Karah Fredricks: The Ol’ SwitcherooJenn Barrette: Let’s Talk About Mess BabyJenn Barrette: Background Noise; Traci Reed: Paintity Doo-Dah Alpha (ei enää saatavilla); Micheline Martin: Wet Paint AlphaAllison Pennington: Hark Another Very Small AlphaAllison Pennington: Heartsick/Lovesick Paper Pieces And ScribblesKaye Winiecki: A Little Edgy Vol 2; fontit: Belta LightMy Old Remington

Mixed media/art journal tyyppisille tarvikkeille on myös tarjolla runsaasti erilaisia tuotteita, esimerkiksi: Sweet Shoppe DesignsScrap OrchardScrapbook Graphics,  Oscraps.
Usein digiskräppäystrendit noudattelevat perinteisen skräppäyksen trendejä, joten ”in” ovat nyt myös vanerikuviot, höyhenet, liitutauluefektit… Gallerioita selaamalla huomaa kyllä pian, mikä trendi on nousussa :) Itseä kiinnostaa nyt kaikista eniten perinteisen skräppäyksen lisäksi juuri art journal-tyyppinen vapaa skräppäys, jossa saa irrotella oikein olan takaa. Koska olen tarvikehamsteri, pysyn aika hyvin ajan hermolla uusien trendien suhteen… vielä kun osaisi kaikkia tuotteita käyttää :)

6 thoughts on “Digitrendit

  1. mä kaipaisin vähän apuja: mulla ei ole photoshoppia ja tietokoneena on macbookpro. millä ohjelmalla (joka ei hirveitä maksais) pääsis alkuun ja olis riittävän helppo käyttää niin että meikäläinenkin oppis?!

  2. sun uudistus on kivan näköinen – kevyt ja raikas. shys – en ole omuli mutta suosittelen hankkimaan photoshop elements softan (hinta about 80€, luulisin). löytyy versiot sekä winkkari et mac:kkiin. PSE lienee yksi useimmiten käytetyistä, PS (photoshop) maksaa todella paljon (sehän on ammattilaisversio eli luonnollisesti jos olet graafinen suunnittelija niin sinulla on tämä, koska sitä luultavasti käytät työssäsi).

    1. Kiitos, Hanna :) Yritin tehdä blogista mahdollisimman minimalistisen – taidot ei riitä sellaiseen runsaaseen grafiikkaan mikä olisi ollut toinen vaihtoehto :)