Digitrendi: kalligrafiset fontit

Tänään on taas minun vuoroni Paperillan blogissa :) Aiheeksi valitsin tällä kertaa omat top listani kalligrafisista fonteista.

Fontteja on lukemattomia erilaisia. Toiset sopivat paremmin otsikoiden kirjoittamiseen, toiset taas tarinoinnin. Jo jonkin aikaa kalligrafiset fontit ovat olleet digiskräppäyksen nouseva trendi. Nämä fontit eivät yleensä sovi tarinoinnin kirjoittamiseen, vaan ovat parhaimmillaan otsikoissa. Digitarvikkeiden suunnittelijat käyttävät kalligrafisia fontteja sanakoristeiden luomiseen.

Sana kalligrafinen tulee kreikan sanoista kallos (kaunis) ja graphein (kirjoittaa, piirtää). 

Nimensä mukaisesti kalligrafiset fontit näyttävät käsin kirjoitetuilta. Ne ovat koristeellisia ja luovat sivulle ihanan, ehkä jopa romanttisenkin tunnelman.

Kuten kaikkia fontteja, myös kalligrafisia fontteja on saatavilla sekä maksullisena että ilmaisena. Keräsin omat suosikkini molemmista.

Top 5 maksulliset kalligrafiset fontit

ep_kalligrafiafontit_maksulliset1. Bombshell Pro 2. Jacques & Gilles 3. Dasha 4. Ondise 5. Peoni Pro

Näiden fonttien hinta vaihtelee 23 – 63 euron välillä. Erityisesti Bombshell Pro on suosittu digisuunnittelijoiden keskuudessa.

 Top 5 ilmaiset kalligrafiset fontit

ep_kalligrafiafontit_ilmaiset

1. Janda Stylish Script 2. Janda Elegant Handwriting 3. Odstemplik 4. Roskrift Clean 5. Treehouse

Myös ilmaisista löytyy todella kauniita kalligrafisia fontteja, erityisesti pidän Kimberly Gesweinin fonteista (molemmat Janda -fontit).

Aina digikiteissä ei ole mukana kirjaintarroja tai niitä ei muuten vain tee mieli käyttää (se laiskuus, se laiskuus…) ja silloin kalligrafisella fontilla on tosi helppoa tehdä kivannäköinen otsikko. Omassa sivussani halusin korostaa käsinkirjoitetun tuntua sijoittamalla hymynaaman kiinni otsikkoon, ikään kuin olisin piirtänyt sen otsikon jatkeeksi :)

ep_dlo078_14_web
Valorie Wibbens: Life’s A Ride; fonts: Bohemian Typewriter, Ondise, Crash Numbering